Vragen

Veel gestelde vragen

We kunnen ons voorstellen dat er nog steeds vragen zijn na het lezen van de informatie op onze website. Hieronder staan vragen die al vaker gesteld zijn. Staat jouw vraag hier niet bij, neem dan contact met ons op.

Is coaching voor ieder probleem een oplossing?
Nee, coaching helpt jou bij persoonlijke vraagstukken en belemmeringen. Je leert jezelf hoe je zaken aan moet pakken of hoe je moet handelen in bepaalde situaties.
In andere situaties is mogelijk psychologische en/of therapeutische hulp nodig.

Wat is het verschil tussen coachen en begeleiden?
Coaching is het ontwikkelen van jouw capaciteiten. De verbetering komt vanuit jezelf. Deze verbeterde capaciteiten kun je vervolgens inzetten voor het aangaan van uitdagingen, overkomen of oplossen van problemen en het uitdiepen van geluk. Begeleiding is het daadwerkelijk helpen bij bepaalde zaken die je uit moet voeren.

Wat is het verschil tussen een coach en een psycholoog?
Een coach stelt geen diagnose en zegt niet wat te doen, een psycholoog doet dat wel.
Een coach spreekt jouw eigen capaciteiten aan om zo sterker te worden.

Wat is het verschil tussen een coach en een therapeut?
Therapie richt zich juist op dat wat niet goed gaat, waarom het niet goed gaat en hoe je dat kunt veranderen. Coaching richt zich op de zaken die wel goed gaan, door dat te versterken krijg je de kracht om zaken die niet goed gaan zelf aan te pakken.

Ik kan toch ook met een goede vriend(in) gaan praten?
Zeker! Dat zullen wij, naast coaching, ook stimuleren. Het zal je namelijk helpen in je coachtraject. Van ons mag je bovendien verwachten dat we onafhankelijk en objectief zijn. Daarnaast hebben wij de kennis en ervaring voor het toepassen van technieken.

Kan ik de coaching met mijn PGB betalen?
Ja. Heb je een persoonsgebonden budget (PGB) dan kun je uiteraard ook bij ons terecht. Wij voldoen aan de voorwaarden om uit een pgb betaald te worden.

Kan ik met een WMO toekenning ook bij jullie terecht?
Ja. Heb je van de gemeente een toekenning WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning) dan kun je in veel gevallen ook bij ons terecht.